Glara » Stories » Plesové šaty 2021

Plesové šaty 2021

Top trendy v plesových šatech letošní sezóny. Sledujte naše typy a vyberte si ty nejúžasnější šaty stvořené přímo pro Vás. Do šatníku každé ženy patří minimálně jedny plesové šaty. Dlouhé společenské šaty jsou na plesy jako stvořené. Stanete se v nich královnou společenských akcí. Chcete být rebelkou a nestydíte se za Vaše krásné nohy? Zvolte plesové šaty v kratší délce. 

TRENDY 2021

Mezi trendy letošního roku patří OMBRÉ. Večerní šaty ve stylu ombré Vám dodají veliký půvab. Pokud začnete tmavší barvou, která bude přecházet do světlé, zajistí to Vaší postavě štíhlejší efekt. 

Dalším trendem jsou PUNTÍKY A VOLÁNY. Společenské šaty s puntíky se nosí především v černo-bílé variantě, ale také se můžete setkat s červeno-černou nebo modro-bílou kombinací barev.

retro šaty puntíkované puntíkaté šaty plesové šaty pouzdrové šaty

Nestárnoucím trendem plesových parketů je MODRÁ BARVA. Klasické modré společenské šaty jsou vždy bezpečnou volbou, se kterou nikdy nic nemůžete pokazit při jakékoli formální příležitosti.

plesové šaty s krajkou dlouhé plesové šaty modré plesové šaty s rozparkem dlouhé plesové šaty

S ČÍM ZKOMBINOVAT SPOLEČENSKÉ ŠATY?

Plesové šaty můžeme v první řadě kombinovat se společenským bolerkem. Bolerko může doplnit celkový outfit, ale slouží i k zahřátí. Pokud tedy máte šaty bez rukávů, je vhodné doplnit celkový vzhled bolerkem. Ke společenským šatům se nosí především jednoduchá bolerka nebo také krajkovaná. Společenské šaty lze doplnit vhodnými šperky podle typu a vzoru šatů. K jednoduchým šatům bez vzoru s velkým výstřihem zvolíme výraznější šperky, naopak ke vzorovaným šatům volíme doplňky jednodušší.

plesové šaty s bolerkem bolerko přes plesové šaty společenské šaty s bolerkem

MATERIÁLY SPOLEČENSKÝCH ŠATŮ

Na trhu se můžeme setkat s mnoha materiály. Mezi nejčastěji používané se řadí šífón, satén, krajka, organza, voál, tyl a další. Při výběru látky na večerní šaty si dávejte pozor, aby nepůsobily příliš civilně, nebo naopak nebyly až moc kýčovité. Podobně je to také se vzory. Společenské šaty by měly být spíše jednoduché, bez složitých vzorů.

JAKÝ VYBRAT STŘIH ŠATŮ PRO VAŠÍ POSTAVU?

Před nákupem plesových šatů je důležité znát typ Vaší postavy, tvar obličeje a barvu pleti. To Vám pomůže vybrat ideálním plesové šaty, které Vám lichotí a zdůrazňují všechny Vaše křivky. Prvním a nejdůležitějším krokem je rozeznání typu vaší postavy.

Ženy s typem těla ,,JABLKO´´ mají obvykle horní část těla (ramena a poprsí) širší než boky. Je vhodné si vybrat výstřih do V a šaty s  A – střihem. Tento střih vytvoří iluzi štíhlejšího pasu.

Typ postavy ,,HRUŠKA´´ má užší ramena než boky. Proto je dobré vybírat si šaty bez ramínek nebo také s A – střihem.

Dalším typem ženské postavy je ,,OBDÉLNÍK´´. Ženy s tímto typem postavy mají velmi podobnou šířku pasu, kyčlí a ramen. Obdélníková silueta obvykle nemá definovaný pas, proto je dobré vybrat si šaty s plnou sukní, volány nebo také záhyby. Tyto prvky vytvoří iluzi užšího pasu.

Postava typu,,PŘESÝPACÍCH HODIN´´  je, pokud Vaše poprsí a kyčle jsou přibližně stejné velikosti a Váš pas je silně definován. Je vhodné si vybrat výstřih do V a šaty se střihem mořská panna.

JAK SPRÁVNĚ VYBRAT ŠATY NA PÁRTY NEBO VEČÍREK?

Není dnes večer ve Vašem okolí žádný ples? Tak to je ideální čas vyrazit na večírek. Rozhodně nejlepší párty šaty jsou koktejlové šaty. Nejvíce se nosí v klasických barvách jako je černá, bílá, stříbrná nebo také zlatá. Koktejlové šaty se dají ozvláštnit třeba flitry, hlubokým výstřihem či krajkou. Šaty najdeme jak s dlouhým nebo krátkým rukávem, tak i bez rukávu.

Ať je Vaše rozhodnutí jakékoliv, další typy na zajímavé společenské šaty naleznete na na našem eshopu. Vyfiltrujte si ty pravé podle oblíbené barvy, délky či Vaší velikosti.

SPOLEČENSKÉ ŠATY

 

Na blog