Glara » Stories » Školní batoh

Školní batoh

Nadčasové vintage batohy na školní drobnosti pro studenty středních a vysokých škol. Luxusní kožené batohy na notebook, retro batohy pro zapálené studentky a fanynky posledních módních trendů. Jak si vybrat batoh do školy, který Vám vydrží mnoho let?

 

Školní batoh pro studenty

Podle jakých kritérií si vybírají studenti své batohy? Udělali jsme si krátký průzkum a došli jsme k následujícím prioritám, které musí batoh splňovat.

Priority studentů

  • COOL design
  • Jakmile ho někdo spatří, hned si řekne: „co je to za borce s tím batohem?“
  • Odolnost vůči bahnu, kečupu od hamburgerů a tatarce z kebabu
  • Dostatek místa na notebook, tablet, iPhone, bezdrátová sluchátka a pořádnou macatou powerbanku
  • Hlavně ať ten samý batoh nemá žádný jouda z naší školy
  • Trochu místa na sešity či učebnice (kdyby náhodou byly potřeba)
nepromokavý rolovací batoh vintage batoh kožený batoh

Priority studentek:

  • Moderní Retro design
  • Made in Italy, nebo podobně vznosná upoutávka, která naznačí: „jsem do toho fakt investovala ranec peněz“
  • Dostatek místa na notebook, růžový iPhone, řasenku (2x), rtěnku (4x), voňavku (?x),  oční stíny (mnoho), pudr (mnoho), zrcátko malé, hřeben a krabičku jarního salátu s naklíčenou bio čočkou
  • Hlavně ať ten samý batoh nemá žádná mařena z naší školy
  • Trochu místa na sešity či učebnice (kdyby náhodou byly potřeba)
městský batoh luxusní kožený batoh batoh z pravé kůže

Luxusní školní batoh

Po zhlédnutí a vyhodnocení kritérií jsme došli k závěru, že většinu kritérií splní naše luxusní školní batohy.  Jsou vhodné pro studenty na středních i vysokých školách, kteří nehledají jen obyčejný batoh na notebook. Některé modely jsou vhodné i pro žáky nejvyšších ročníků základních škol.

  • Dostatek místa pro sešity i učebnice
  • Vhodné k přenášení notebooku
  • Široké popruhy pro snadné nošení (pořádné powerbanky bývají dost těžké)
  • Nepromokavé plátno v kombinaci s luxusními koženými doplňky
  • Luxusní kožené batohy pro náročné studentky
  • Odolné sportovní modely

 

Jak vybrat školní batoh?

Nalezení správné velikosti batohu

Prvním krokem při nakupování školního batohu je výběr správné velikosti. Větší batoh pojme více spotřebního materiálu a vybavení, ale pokud ho příliš naplníte, může to vést k bolesti zad a dalším problémům. Pokud je příliš malý, možná nemáte dostatek místa. Nejlepší věc, kterou musíte udělat, je vyzkoušet si batoh a ujistit se, že má správnou velikost, doplňuje tvar Vašeho těla a nosí se Vám dobře.

Kapsy a funkce

Přemýšlejte o tom, kolik drobností máte v plánu nosit a zda jsou nutné specifické kapsy a funkce. Pokud máte notebook, možná budete chtít batoh s vnitřní přihrádkou na notebook. Některé notebooky jsou větší, takže budete chtít batoh, který bude dostatečně velký. Pouzdro na notebook v hlavní kapse je skvělé, ale mít další kapsu na přední straně je ještě praktičtější. Tyto kapsy jsou super pro ukládání drobností, jako je balzám na rty, klíče od domu a USB. Přemýšlejte o organizaci a funkčnosti, hledejte funkce, které Vám usnadní nalezení zařízení. Některé batohy budou mít boční kapsu nebo síťované boční pouzdro pro uložení láhve. Snadno přístupná voda může být užitečná.

Polstrované popruhy a záda

Pokud máte delší dojíždění do školy, je nutný pohodlný batoh. Polstrované popruhy a zadní polstrování pomáhá eliminovat stres. Trvanlivost popruhů bude určovat, jakou váhu můžete mít v batohu. Je lepší nebalit více, jinak riskujete poškození batohu.

Batoh na záda nebo batoh přes rameno?

Nošení batohu není ideální za teplého počasí a může být problémem pro rušnější dojíždění. Plné autobusy a metra jsou důvodem, proč někteří lidé dávají přednost batohu přes rameno. Lze je snadno nosit i v horkém počasí, kdy se pod batohem na zádech snadno zpotíte. 

Ačkoli jsou velmi praktické, tyto batohy nenabízí nejlepší podporu držení těla. Celodenní nošení těžkého pytle na jednom rameni může způsobit nadměrné namáhání ramene a mírně posunout rovnováhu těla. Pro některé to může být dobrý důvod, proč si vybrat dva popruhy. Případně existují i batohy, které jdou nosit jak na zádech, tak přes rameno.

batoh na záda batoh crossbody batoh přes rameno

Věnujte pozornost malým detailům

Při výběru školních batohů věnujte pozornost zipům a prošívání látky.  Chcete se ujistit, že zipy budou robustní, ale také se snadno otevírají a zavírají. Pro šití se podívejte na místa, kde se látky setkávají, aby se zajistilo, že se látka nebude trhat pod příliš velkou hmotností. Další důležitou vlastností, kterou byste měli hledat na všech batozích, je přezka pro nastavení délky a těsnosti ramenních popruhů. Podívejte se, jak snadno je lze upravit a jak dobře zůstávají na svém místě.

Barvy a vzory

Toto je velmi subjektivní kritérium, ale stojí za zvážení. Vždy je zábavné pořídit si extravagantní batoh, který umožní Vaší osobnosti vyčnívat v davu. Divoké barvy a šílené vzory jsou skvělé na oblečení, protože je můžete často měnit. Luxusní batoh je ale investicí, takže pokud se Vaše módní volby mění rychle, držte se něčeho neutrálnějšího. Možná budete také chtít zvážit skutečnost, že světlejší barvy se snadněji zašpiní, takže pokud jste typem, který má rád čistý batoh, doporučujeme  tmavší odstíny a barvy.

Jaká je dostupnost?

Pokud přenášíte své věci, ujistěte se, že se batoh otevírá dostatečně pohodlně a k obsahu batohu je dobrý přístup. Schopnost uchopit notebook bez vyjmutí všech knih Vám ušetří spoustu času.

Hledáte další inspiraci na zajímavé školní batohy? Podívejte se do naší kategorie:

batohy

Na blog