Glara » Stories » Bolerko

Bolerko

Co je bolerko?

Jedná se o krátký „dámský kabátek“ s maximální délkou do pasu. Z anglické terminologie u nás zdomácnělo též pod názvem bolero. Klasická dámská bolerka jsou menší než vesty. Ženy si je zamilovali díky své univerzálnosti a snadné kombinaci s ostatními částmi oděvu. Delší střih bolerka pomůže zakrýt ženské poprsí, naopak užší střih v oblasti prsou dokonale zvýrazní Vaše přednosti. Záleží pak na Vás, zdali chcete Váš dekolt dát na obdiv ostatním, nebo raději usměrníte pozornost do jiných oblastí. Nejčastěji se setkáme s bolerky bez zapínání, či na knoflík.

K čemu bolerko nosit?

Pro vyznavačky vrstvení je bolerko ideálním módním kouskem. Nemůžete se rozhodnout, jestli jít na ples v šatech s dlouhým nebo krátkým rukávem? Nevíte, jestli Vám nebude při tanci příliš horko, nebo naopak zima?  Zvolte šaty s krátkým rukávem, přes které obléknete elegantní společenské bolerko, v tomto případě s dlouhým rukávem. Při vhodné příležitosti ho můžete odložit a při závanu chladného větříku opět obléknout. Šaty na ramínka můžeme doplnit o bolerko s krátkým rukávem.

černé bolerko přes šaty bolerko s dlouhým rukávem krajkové bolerko s dlouhým rukávem bolerko s krátkým rukávem přes šaty

Do sportovního outfitu kombinujte bolerka přes tričko či tílko. Toto ocení majitelky postavy s užšími rameny. U tohoto typu postavy je většina pozornosti soustředěna do oblasti širších boků, které kontrastují s úzkými rameny.  Bolerko nám v tomto případě pomůže opticky rozšířit ramena a vytvoří ladné ženské křivky v oblasti užšího pasu.

sportovní bolerko s krátkým rukávem dámské sportovní bolerko sportovní bolerko s krátkým rukávem

 

Jak bolerko nenosit?

Bolerko by se nemělo nosit přímo na holé tělo, ale vždy jen přes nějakou spodní část oděvu. Opatrně také s mícháním různých vzorů. Možno kombinovat jednobarevné věci s vícebarevnými. Kus jednoduchého oblečení doplnit něčím výraznějším a zajímavějším.

Jak vybrat správný materiál bolerka?

Na trhu se objevují bolerka vyrobená z nejrůznějších materiálů. Bavlněná bolerka se dobře hodí do sportovních outfitů, pro společenské události volíme bolerka z polyesteru či viskózy. Pro dosažení pružného efektu jsou látky často doplněny o malé procento elastanu.

Společenské bolerko

Nejoblíbenějším druhem bolerek v našem eshopu jsou elegantní společenská bolerka. Nosí se v kombinaci se společenskými šaty. Pro tuto příležitost můžeme volit z mnoha variant jednobarevných bolerek. Klasická kombinace černých šatů a bílého saténového bolerka je asi nesmrtelná, ale na výběr je i mnoho jiných barev. Záleží pak jen na Vaší fantazii, jaké barvy si zkombinujete. Kromě jednobarevných bolerek se přes plesové šaty nosí i krajková bolerka.

saténové bolerko přes šaty společenské bolerko s dlouhým rukávem krajkové bolerko s dlouhým rukávem dámské společenské bolerko

 

ČERNÉ BOLERKO

Černou klasikou nikdy nic nezkazíte a hlavně sluší všem. Zůstávají tak nejoblíbenější barvou. Černá bolerka jsou krásná jak krajkovaná, tak i jednobarevná bez vzoru. Kombinovat je můžeme se šaty, tak i s kalhotami. Oblíbené jsou na večerní události, do společnosti i na denní nošení. Již byla zmíněná klasická černo-bílá kombinace. V tomto případě bílých plesových časů a černého krajkového bolerka.

černé saténové bolerko černé bolerko přes šaty krátké černé saténové bolerko černé krajkové bolerko

 

BÍLÉ BOLERKO nejen na svatbu

Bílá bolerka se dají nosit podobně jako černá. Jsou ideálním doplňkem pro každodenní nošení do společnosti i do kanceláře. Bílá krajková bolerka jsou spojována se svatebními šaty, ale i na plese v nich budete vypadat jako královna. Nevíte jakou barvu bolerka zvolit? Bílá je velmi univerzální a snadno ji zkombinujete s ostatními barvami ve Vašem šatníku. Pozor ale na různé odstíny bílé barvy ve stejném outfitu. Méně výrazné odstíny bílé barvy budou vypadat šedě.

 

saténové bolerko s 3/4 rukávem jednobarevné bolerko bílé společenské bolerko s dlouhým rukávem bílé krajkové bolerko společenské

Chybí Vám ve Vašem šatníku krásné bolerko? Zkuste se podívat na nabídku našeho eshopu. Garance výměny nebo vrácení samozřejmostí. Nově jsou v našem sortimentu zařazena bolerka vyrobená v Itálii či Polsku. To ocení zejména zákazníci, kteří hledají alternativu k módním produktům dováženým z dalekých asijských zemí. Sledujte také přesné velikostní tabulky, které Vám pomohou vybrat tu správnou velikost. Naše zkušenosti potvrzují, že zákazníci, kteří si zkontrolují velikost podle rozměrů ve velikostní tabulce, vrací zboží 4x méně z důvodu nevyhovující velikosti. Podrobnější informace naleznete v detailu každého produktu. 

Další krásná bolerka naleznete zde:

BOLERKA

Na blog